Spreken is zilver… en goud?

Morgen beginnen de Olympische Spelen in China. De moderne Spelen zijn bijna onvergelijkbaar met hun voorganger uit de klassieke oudheid. In ieder geval is een Olympisch onderdeel in de loop der jaren geschrapt: welsprekendheid. In het oude Griekenland stond dit zo hoog aangeschreven dat de allerbeste sprekers werden beloond met een Olympische onderscheiding. Overigens werden er toen nog geen gouden medailles uitgedeeld, maar moesten winaars zich tevreden stellen met een krans en een optocht in hun geboorteplaats.

1 reactie

  1. Door Lars Duursma Gepubliceerd op 8 augustus 2008

    Ha, grappig! Wist ik helemaal niet. Maar wanneer zijn ze met die traditie gestopt eigenlijk, en waarom?

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.