Het debat dat bijna niet door ging

Obama vs McCainSamen met Lars Duursma ga ik maandag in nrc.next een volledige terugblik publiceren over het presidentiƫle debat dat vannacht plaatsvond in Amerika. Volgens de media in Amerika heeft Obama het debat nipt gewonnen. In ieder geval bevatte het weinig memorable momenten.

Het zal elke kijker van het debat zijn opgevallen dat de zaal volledig stil was tijdens het debat. Oneliners werden niet met applaus ontvangen en humor kreeg geen gelach. Dit is niet echt verrassend. Het publiek, bestaande uit onafhankelijke kiezers, heeft de opdracht gekregen volledig stil te zijn. En voor McCain is dat waarschijnlijk maar goed ook. Ik kan me niet voorstellen dat het publiek op de hand van McCain was. Tot eerder op die dag leek het erop dat het debat niet door zou gaan. Het publiek dat eindelijk de kans had gekregen om geschiedenis bij te wonen, zag die kans bijna in rook opgaan. Podiumbeesten weten het maar al te goed: afzeggen op het laatste moment maakt je niet populair!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.