Geen saai kleurtje, maar menselijk behang

We hebben ze zien staan bij alle rallies: een rijtje met mensen achter de kandidaten. Hoewel ze vooraan staan, hebben deze mensen zeker niet de beste plaatsen. Ze kijken immers tegen de rug aan van de spreker. Politieke adviseurs in Amerika noemen het “human wallpaper”. Waarom verdient dit de voorkeur boven een gewone achtergrond? Als je de volgende keer human wallpaper ziet, let dan eens op hoe snel je ogen zich richten op de enthousiaste toeschouwers die zorgvuldig zijn geselecteerd. Hun enthousiasme voor de speech of zichtbaar respect voor de kandidaat sturen onze reactie op de speech. Met andere woorden, hun enthousiasme is aanstekelijk.

Maar als een positieve reactie van het menselijk behang goed is voor onze reactie op de speech, dan heeft een negatieve reactie een slechte invloed. Daarom is het volgende filmpje erg ongelukkig voor de huidige president van Amerika.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=EdVwnuetumw[/tube]

Misschien is het een geweldige speech, maar voor de mensen die hem niet helemaal zien, zal het niet zo overkomen. De campagneteams proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen. Bij de McCain-Palin rally waarbij Lars en ik aanwezig waren, werd het human wallpaper zorgvuldig samengesteld. Een sullig ogend jochie werd verplaatst naar de achterste rij, een jonge zwarte vrouw moest vooraan komen staan. Want enthousiaste, representatieve mensen moesten goed zichtbaar zijn.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.