De professionalisering van speeches in Nederland

Hoeveel speeches uit de Nederlandse politiek kan jij citeren? Die vraag wordt gesteld in een groot artikel in De Pers vanochtend over de steeds groter wordende rol van speeches in de Nederlandse politiek. Voor het artikel ben (o.a.) ik geinterviewd. En toen ik die vraag kreeg van de betreffende journalist, moest ik goed nadenken voordat ik antwoord gaf. Immers, als iemand die pretendeert er wat vanaf te weten, moet je meer kunnen geven dan de enkele voorbeelden die iedereen al kent. Maar ik kwam eigenlijk niet zo heel veel verder dan de recente klassiekers (“niet links, niet rechts, maar rechtdoorzee”). Er is dus nog werk aan de winkel voor Nederlandse speechwriters. Het artikel beschrijft goed hoe de speechcultuur zich ontwikkelt en is absoluut het lezen waard.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.