Beter goed gejat…deel III

Wat oneliners betreft zijn Nederlandse politici niet altijd even creatief. Daarom beter goed gejat dan slecht bedacht, moet D66-leider Alexander Pechtold hebben gedacht vandaag. In een collegezaal in Leiden lanceerde hij namelijk vandaag het verkiezingsprogramma van zijn partij. In het NOS Journaal gaf hij toelichting op zijn visie voor de samenleving. “D66 heeft drie prioriteiten. Onderwijs, onderwijs en onderwijs.”

Leuke oneliner. Vooraf kan je voorspellen dat die het journaal haalt. Maar origineel is hij niet. Welke welsprekende politicus uit het buitenland sprak iets meer dan tien jaar geleden deze oneliner al eens uit?

Tony Blair. In 1996 op het partijcongres van Labour. Als hij minister-president zou worden, had hij drie prioriteiten: “Education, education, education.”

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.