Vooruitblik op het tweede verkiezingsdebat in Groot Britannië

Vanavond vindt het tweede verkiezingsdebat plaats in Groot Brittannië. De vorige editie werd tot ieders verrassing gewonnen door de relatief onbekende leider van de Liberal Democrats, Nick Clegg. Maar of hij vanavond weer zal winnen volgens de peilingen, valt te bezien. Zoals de BBC in een interessante vooruitblik schrijft – TV debate: nine things to watch – is het deze keer moeilijker voor hem om te winnen vanwege het vorige sterke optreden. En aangezien het thema van het debat buitenlands beleid is, is de kans op fouten groter. Al snel spreek je de naam van een buitenlandse leider verkeerd uit en vergroot de pers dit uit tot een majeure gaffe.

Vanavond zit ik in EenVandaag (18.15, Nederland 1) om het debat voor te beschouwen. Wie het debat zelf wil zien, kan in Nederland afstemmen op Sky News of BBC World News, beide zenders zijn in Nederland via de kabel te ontvangen. Ook zijn er verschillende livestreams van het debat. Vorige keer merkte wij dat de officiële streams wegens grote interesse het halverwege begaven. Daarom raden wij aan om het debat via de livestream van de Amerikaanse zender C-SPAN3 te bekijken. Het debat begint om 21.00 (Nederlandse tijd) en duurt anderhalf uur.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.