Vannacht uitgelekt: 200 pagina’s oppositie-onderzoek naar Mitt Romney

Dit gebeurt niet vaak. Zo’n 200 pagina’s aan smeuïg oppositie-onderzoek naar Mitt Romney is uitgelekt en het komt niet van de campagne van President Obama. Het is het oppositie-onderzoek van Romneys tegenstander uit de voorverkiezingen van 2008, John McCain. Inderdaad, de man die net zijn steun voor Romney heeft uitgesproken. Dergelijk uitgebreid onderzoek wordt gedaan door een toegewijd team binnen de campagne en wordt gebruikt als basis voor alle aanvallen die een campagne doet. McCain zal het hebben gelezen ter voorbereiding op zijn debatten met Romney bijvoorbeeld. En de mensen die tv-spotjes maakten voor McCain hebben het gebruikt om de meest vernietigende citaten van Romney te gebruiken.

Wat valt op aan het document?

  • Romney heeft drie huizen waarbij het adres en de marktwaarde ($3,2 miljoen, $5 miljoen en $ 5,2 miljoen) expliciet worden vermeld.
  • Een uitgebreide biografische tijdlijn van het leven van Romney is erin opgenomen, inclusief precieze details zoals de datum waarop zijn moeder overleed. Je krijgt het idee Romney beter te kennen dan hij zichzelf.
  • Op voor conservatieve belangrijke onderwerpen (abortus, wapens, homohuwelijk) wordt per onderwerp nauwkeurig – met citaten en bronnen – uitgelegd hoe Romney van positie is veranderd. 11 pagina’s gaan alleen maar over Romneys flip-flops.
  • Het wordt Bain komt 399 keer voor in het document.
  • Door het hele document heen staan er zinnen vetgedrukt en onderlijnt. Voor wie geen tijd heeft om alles te lezen, dit is tekst die woord-voor-woord (de precieze formulering is belangrijk) gebruikt kan worden tegen Romney.

Wie het document doorleest, krijgt geen positief beeld van de waarschijnlijke Republikeinse kandidaat. Maar dat is ook niet de bedoeling natuurlijk. En – eerlijk is eerlijk – over elke kandidaat in Amerika kan en wordt een dergelijk document opgesteld. Alleen lekt het dan meestal niet uit.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op WarRoom.DeJaap.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.