Waarom? Waarom is Romney blij met de steun van Trump?!?

Zelfs Mitt Romney leek verbaasd te zijn over hoe groots zijn campagne de steun van The Donald in ontvangst nam. “There are some things you just can’t imagine happening in your life. This is one of them,” sprak Romney tijdens zijn gezamenlijke persconferentie met Trump. Ter vergelijking, toen Jon Huntsman zijn steun aan Romney toezegde, wijdde Romney er slechts één tweet aan! Wat verklaart het verschil? Op de korte termijn zuigt de steun van Trump alle media aandacht op en dat verhindert andere kandidaten om iets te doen waardoor Romney de staat Nevada morgen niet wint. Romney – vanwege zijn mormoonse geloof en superieure organisatie – wint als de andere kandidaten niet iets doen om hem van de overwinning te houden. Gingrich, Paul en Santorum krijgen nu niet de kans om de kiezers een reden te geven om niet op Romney te stemmen. Daarnaast leidt het mooi de aandacht af van de blunder van Romney waar hij aangaf niet te geven om de armen. Verder heeft de steun van Trump geen enkele waarde. Er zullen nauwelijks kiezers zijn die naar Romney zullen overlopen vanwege Trump. En, zoals Bertine al heeft laten zien, op de lange termijn stelt Romney zich bloot aan kritiek van Democraten. Eén mogelijk extra voordeel van de steun van Trump: als hij geld gaat doneren aan Romney en de aan hem gelieerde super PACs.

Foto CC: DonkeyHotey

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op WarRoom.DeJaap.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.