De steunbetuiging van Santorum komt eraan

Onze vrienden van VerkiezingenVS.com maken er de laatste dagen een punt van om te benadrukken dat voormalig presidentskandidaat Rick Santorum nog niet zijn steun heeft uitgesproken voor Mitt Romney. Zie hier, hier en hier. Volgens mij moeten we hier helemaal niks achter zoeken. Dat Santorum zich achter Romney zal scharen is zo goed als bevestigd door de campagne. Zoals VerkiezingenVS.com zelf ook aangeeft en we in News Of The Day al meldde enkele dagen geleden heeft Santorums officiƫle woordvoerder het volgende gezegd:

He had a nice conversation with Governor Romney yesterday and vowed to do what he could to help, help coalesce conservatives, both social and fiscal conservatives, to rally behind the presumptive nominee which more than likely appears to be Governor Romney because job number one is to defeat Barack Obama in his big government ways.

Dat is op een haar na een officiƫle steunbetuiging. Waarom heeft die dan nog niet plaatsgevonden? Mijn vermoeden is dat het niet aan Santorum ligt dat dit nog niet is gebeurd maar aan Romney. Ze bewaren dit persmoment nog even om het maximaal te kunnen uitbuiten. De afgelopen week was Romney gunstig in het nieuws met een groot tv-interview en daarvoor de Mommy Wars. Ze willen voorkomen dat de steunbetuiging van Santorum daarmee moet concurreren. Waarschijnlijk heeft de Romney-campagne nog wat plannen klaarliggen om de komende dagen en weken de krantenkoppen op een voor hun gunstige manier te domineren. De steunbetuiging van Santorum zal op korte termijn plaatsvinden maar laat nog even op zich wachten.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op WarRoom.DeJaap.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.