De veepstakes zijn begonnen!

Nu we weten wie de eerste man van de Republikeinen wordt bij de presidentsverkiezingen, is speculatie meteen begonnen over de tweede man. De veepstakes zijn dus begonnen! Mitt Romney zegt er nog niet mee bezig te zijn en de beslissing wordt meestal pas genomen vlak voor de conventies in augustus en september. Toch is het waarschijnlijk dat binnen het campagneteam van Romney al intensief wordt nagedacht over een vicepresidentskandidaat. Na het debacle van Sarah Palin vier jaar geleden staat Romney onder druk om iemand te kiezen wiens geschiktheid boven elke twijfel is verheven. De vraag voor Romney is of hij iemand kiest die zijn eigen kwaliteiten versterkt of juist zijn zwaktes compenseert. Met andere woorden, kiest hij iemand die ook een sterke reputatie heeft op het vlak van de economie of gaat hij voor een sociaal-conservatief die Romneys gematigde conservatisme compenseert?

Op Intrade kan er worden gewed op wie de Republikeinse vicepresidentskandidaat wordt. We halen de website hier in de WarRoom wel vaker aan omdat het een goede graadmeter is van de conventional wisdom onder volgers van de Amerikaanse politiek. Volgens Intrade maakt er één senator veruit de meeste kans. De top 3:

  1. Senator Marco Rubio (Florida) – 31,5 procent
  2. Gouverneur Bob McDonnell (Virginia) – 9,5 procent
  3. Gouverneur Chris Christie (New Jersey) – 8,9 procent

Andere mogelijke namen: Rick Santorum krijgt een kans van 2 procent, Newt Gingrich 0,4 procent, voorzitter van de begrotingscommissie in het Huis Paul Ryan 5,5 procent, Rand Paul 2,1 procent, Ron Paul 0,8 procent en Jeb Bush 1,3 procent.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.