Mitt Romney vs. Reality

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=858vyozbpWc[/tube]

Dit is een nieuw online spotje van de Obama campagne bedoeld om Mitt Romney af te schilderen als oneerlijk. Zoals ik vanmorgen al berichtte in News Of The Day, het zet beelden van speeches van Romney en Obama naast elkaar om te laten zien dat de beschuldigingen van Romney niet kloppen.┬áDe komende maanden zullen beide campagnes veel van dergelijke spotjes lanceren in de hoop dat er eentje viral gaat. Ik weet alleen niet of de campagne van Obama moet hopen dat deze viral gaat. Het is een heel defensief spotje. Telkens zien we een fragment van Romney die een harde beschuldiging uit en vervolgens hoe Obama daar op reageerde. Door punt voor punt te weerleggen kun je van een 1-0 achterstand gaan naar een gelijkspel, maar je komt er nooit mee op een voorsprong. Daarvoor moet je de discussie verplaatsen naar terrein dat voor jouw tegenstander ongunstig is. Nu blijft de discussie hangen op relatief gunstig terrein voor Romney waardoor twijfelende kiezers na het zien van het spotje misschien denken dat Romney wat te ver ging in zijn retoriek maar “waar rook is, is vuur”.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.