Voorspelling: Romney stijgt in de peilingen

De afgelopen vier maanden zijn de beste maanden geweest voor President Obama sinds enkele jaren. Volgens recente peilingen zou Obama, als de verkiezingen vandaag waren, ruim winnen van Romney. Maar het is te verwachten dat dat snel gaat veranderen nu de voorverkiezingen over zijn. Als voorverkiezingen zijn afgelopen stijgt de winnaar meestal in de peilingen ten opzichte van zijn tegenstander in de general election.

Een aantal redenen daarvoor. Ten eerste, verkiezingen winnen hebben een positieve uitwerking op de toon van de media-aandacht die je krijgt. De afgelopen maanden kreeg Romney veel kritiek voor zijn onvermogen om Rick Santorum overtuigend te verslaan. Voor het eerst in deze verkiezingscyclus is Romney echt een winnaar. Dat brengt veel steunbetuigingen en andere positieve aandacht met zich mee. Dat verandert het beeld dat kiezers hebben van Romney.

Daarnaast, nu de partij achter hem is gaan staan, wordt hij nog wel van links aangevallen maar niet meer van rechts. Ja, Gingrich en Paul doen nog mee, maar die hebben een hele kleine aanhang. Romney zal misschien niet de kandidaat zijn die de harten van Republikeinen sneller doet kloppen, een tweede termijn voor Obama zal wel het angstzweet doen uitbreken en dat is ook een sterke reden om je achter Romney te scharen. Dat stelt Romney in staat om zich volledig te richten op de verkiezingen tegen Obama en niet steeds zijn conservatieve credentials te moeten bewijzen. Sterker nog, hij kan punten onder de aandacht brengen waarop hij het oneens is met conservatieven waardoor hij in de ogen van gematigde kiezers redelijker overkomt. Conservatieve Republikeinen blijven dan achter hem staan, gematigde kiezers komen naar hem toe.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op WarRoom.DeJaap.nl.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.