Texas: het officiële einde van de voorverkiezingen (waarschijnlijk)

Vandaag zijn er voorverkiezingen in Texas en de verwachting is dat Mitt Romney eindelijk de grens van 1144 delegates passeert om officieel verzekerd te zijn van de Republikeinse nominatie. Die strijd was eigenlijk al beslist, want alle tegenstanders van Romney hadden zich teruggetrokken.

Maar na vandaag kan Romney er op rekenen dat een meerderheid van de delegates op de partijconventie ook daadwerkelijk op hem zal stemmen. Hij heeft nog tussen de 79 en 107 delegates nodig om het magische getal te bereiken (het exacte aantal dat hij nodig heeft is nog niet bekend omdat sommige staten waar al is gestemd nog moeten vaststellen hoeveel delegates ze precies toekennen aan Romney). In Texas zijn 155 delegates te verwerven.

Maar Romney heeft geen campagne gevoerd in Texas. Zijn focus ligt immers op de strijd tegen Obama en Texas zal niet voor de Democraat gaan in november. Sommige Republikeinen in Texas denken dat de strijd nog wel een week kan duren omdat hij de staat als vanzelfsprekend beschouwd. Republikeinen kunnen ervoor kiezen om op Ron Paul te stemmen die nog wel op het stembiljet staat en die zelf uit Texas komt. Als ze dat in grote getale doen, zal Romney pas volgende week verzekerd zijn van de nominatie wanneer California en New Jersey naar de stembus gaan.

(Of dat gaat gebeuren kun je volgen op Radio 1 waar onze Bertine Moenaff vannacht rond 2.35 te gast is.)

Foto CC: Chris Devers

Victor Vlam is redacteur van de WarRoom en voerde in 2008 campagne voor zowel Barack Obama als John McCain.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.