Nieuwe peilingen wijzen op een nek-aan-nekrace

Nieuwe peilingen laten zien dat de strijd om het Witte Huis verkeert in een impasse. Obama heeft op dit moment een voorsprong van twee procent in het aggregaat van alle peilingen van The Huffington Post. Obama krijgt 46,2 procent, Romney 44,2 procent. Daarmee is het gat tussen Romney en Obama aanzienlijk kleiner geworden in de laatste paar maanden.

De nationale trend is ook zichtbaar in de swing states. In drie staten die Obama moet winnen in 2012, is het nu een nek-aan-nekrace met Romney. In Iowa krijgen beiden 44 procent. In Colorado krijgt Obama 46 procent, Romney 45 procent. En in Nevada krijgt Obama 48 procent, Romney 46 procent.

Een van de drijvende factoren achter de trend, is de indruk die het electoraat van Romney heeft. Een paar maanden geleden was dat nog uitgesproken negatief, nu niet meer. De rode lijn hieronder geef aan hoeveel mensen een negatieve indruk van Romney hebben, de zwarte lijn geeft een positieve indruk aan. Het gat tussen de mensen met een negatieve en positieve indruk was in februari veertien procent, dat is nu gedaald tot vijf procent. Dat is goed nieuws voor Romney maar Obama heeft op dit punt nog wel een voorsprong. Kiezers zijn het misschien niet eens met zijn beleid maar meer in tegenstelling tot Romney hebben meer mensen een positieve indruk van hem dan een negatieve.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.