“Happy birthday, Mr. President!”

Vandaag is de 51e verjaardag van Barack Obama. Geen beter moment voor een ludieke actie dachten Republikeinen. Daarom stuurden ze gisteren een verjaardagstaart naar de Democraten met daarop de tekst “You didn’t bake this”. Het verwijst naar de uitspraak van Obama, you didn’t build that, over kleine ondernemingen. Deze wordt door de Republikeinen aangehaald om te laten zien dat de president geen respect heeft voor het werk van ondernemers. (De Republikeinen hebben ook een website gelanceerd om verjaardagskaarten te sturen met deze en andere teksten.) De Democraten stuurde de taart terug. Natuurlijk niet zonder hun eigen semi-ludieke verklaring toe te voegen: “This is typical of Mitt Romney’s approach to the middle class… He wants to ‘Let them eat cake!’ while robbing them blind. We sent the cake back to the RNC, along with a copy of the Tax Center’s report on Mitt Romney’s tax plan.” Kortom: om de week waarin over kipburgers werd gevochten af te sluiten, werd een oorlogje gevoerd over taart. Toch zijn er nog mensen die Obama oprecht een fijne verjaardag toewensen. Toen hij tijdens gisteren een speech vertelde over zijn aanstaande verjaardag, begon het publiek spontaan Happy Birthday te zingen. Beelden na de klik.

Victor Vlam is redacteur van de WarRoom en voerde in 2008 campagne voor zowel Barack Obama als John McCain.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.