Achter de schermen bij een presidentieel debat (FOTO’S)

Gisteren behoorde Victor Vlam tot de meer dan duizend vooral Amerikaanse journalisten die aanwezig waren ter plaatse bij het derde en laatste presidentiële debat. Achter de schermen van zo’n debat zit een geoliede machine gemaakt om Amerikaanse kiezers van al het laatste nieuws te voorzien.

Dit is wat Romney zag terwijl hij vanaf de zijkant van de zaal het podium opkwam.

En na afloop klom ik ook zelf even op het podium 🙂

De locatie van het debat: Lynn University.

Het perscentrum is waar alle journalisten het debat bekijken. Tijdens de aanval van Obama over “horses and bayonets” werd er hard gelachen en gesmuld in het perscentrum. Wij zaten naast BuzzFeed en andere blogs.

Een werkplek van een journalist is klein maar wel duur. Voor een stoel betaal je $40. Valt nog mee? Nou als je er internet bij wil kost je dat weer $200 extra.

Wij maakte dankbaar gebruik van de werkplekken van RTL Nieuws. Dank, Erik Mouthaan, dank. Hier is collega Lars Duursma hard aan het werk.

Het perscentrum is eigenlijk een verbouwde gymzaal.

Veel journalisten nemen reportages op hier.

Na afloop van het debat lopen adviseurs het perscentrum in. Dit is de spin room. De Republikeinen kwamen een kwartier voor het einde van het debat als eerste binnen en dat duidde volgens sommige journalisten op angst het debat te verliezen.

Hier aan het woord: Marco Rubio.

De Romney-campagne heeft een eigen locatie om hun topadviseurs de kans te geven om live te praten met allerlei lokale tv-stations in heel Amerika.

Namens de Democraten is o.a. John Kerry van de partij.

En hier John McCain, de Republikeinse presidentskandidaat van vier jaar geleden. Hij kreeg veel aandacht van de journalisten gisteren.

Alle grote nieuwszenders in Amerika zijn prominent aanwezig en hebben iets meer ruimte dan de gewone journalisten (lees: wij).

De CNN Election Express.

Buiten de debatzaal zijn er allerlei standjes van partijen, goede doelen en belangenorganisaties.

In het perscentrum ging het op een gegeven moment rond dat er bloggers all the way from the Netherlands aanwezig waren. Dat vonden ze heel opmerkelijk. DeJaap is geïnterviewd door Fox 29 News, de Sun Sentinel en het lokale NBC News (zie foto).

Inside the Spin Room

Victor Vlam is redacteur van de WarRoom en deed verslag van het derde presidentiële debat voor DeJaap, Radio 1, Radio 2 en 3FM.

2 reacties

  1. Door Yelle Tieleman Gepubliceerd op 23 oktober 2012

    Gaaf, Victor!

  2. Door Jasper Gepubliceerd op 23 oktober 2012

    Haha, geweldig dat ze jullie ook voor de camera wilden. Beetje jammer alleen dat de kijkers van Channel 5 nu denken dat wij ook een president hebben (en dat voor maar $ 7 miljoen) 😉

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.