Naar Iowa en New Hampshire om getuige te zijn van een epische strijd

Van 23 januari tot 12 februari ben ik in de Verenigde Staten om de voorverkiezingen van dichtbij mee te maken.

Deze presidentsverkiezingen hebben al zo veel onvoorspelbare wendingen gehad, dat het belooft de race of a lifetime te worden. Gaat Donald Trump het werkelijk lukken om de Republikeinse nominatie te bemachtigen? Waarom slaagt Hillary Clinton er niet in om Bernie Sanders van zich af te slaan? Wat zegt deze drang naar een outsider over een veranderend Amerika?

Eerst ga ik naar Iowa. Daar worden op 1 februari de eerste voorverkiezingen gehouden. Het is een kleine staat met strenge winters, veel boeren en weinig niet-blanken. Eens per vier jaar is Iowa het centrum van de politieke macht want traditiegetrouw mag het als eerste stemmen bij de voorverkiezingen. Daarna reis ik af naar New Hampshire, de tweede staat waar gestemd wordt. In tegenstelling tot Iowa is dat een staat waar gematigde politici het altijd goed deden.

In die staten ga ik kiezers ontmoeten en langs bij de campagnes. Zo ga ik langs bij een verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump, naar een debate watch party met die-hard Republikeinen en logeren bij evangelische kiezers.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Volg me dan op Twitter of Instagram.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.