In De Media

Regelmatig word ik gevraagd om Amerika en in het bijzonder de Amerikaanse politiek te duiden. Dat doe ik bijvoorbeeld op NPO Radio 1 (Radio 1 Journaal, De Nieuws BV, Met Het Oog Op Morgen), NPO Radio 2 (Ekdom in de Ochtend, Gijs 2.0, Spijkers met Koppen), RTL 4 (Editie NL, RTL Boulevard, 5 Uur Live), NPO 1 (EénVandaag) en SBS 6 (Shownieuws, Hart van Nederland). Ook word ik geïnterviewd voor geschreven media zoals Trouw, Vrij Nederland, De Nieuwe Revu, Nu.nl en NOS.nl.

Vroeger hield ik een lijst bij van alle media optredens die ik deed. Dat werd op een gegeven moment ondoenlijk. Dus daarom hier een paar hoogtepunten.

De hoogtepunten…

Tijdens de ochtend van de uitslagen van de presidentsverkiezingen van 2016 zat ik van 6.00 tot 9.30 in de studio van het NOS Radio 1 Journaal om live te duiden wat er gebeurde. In de uitzending, gepresenteerd door Jurgen van den Berg en co-host Amber Brantsen, werd bekend dat Donald Trump genoeg kiesmannen had om zich te verzekeren van de winst. Een historisch moment.

Voor het NPO Radio 2-programma ‘t Wordt Nu Laat van Evelien de Bruijn was ik 2 uur lang hoofdgast en mocht ik aan de hand van muziek praten over mijn leven. Tot mijn verrassing had de redactie familie en vrienden gebeld om wat aardigs over mij te zeggen. Het werd een erg persoonlijk gesprek waar ik met warme gevoelens aan terugdenk.

Het maandblad Univers van Tilburg University zette mij op de cover. Het hele artikel is hier terug te lezen.

De succesvolle Amerikaanse podcast Every Little Thing van Gimlet Media heeft een aflevering gemaakt over mij en mijn unieke hobby. Ik heb namelijk de grootste collectie nieuwstunes ter wereld. Het heeft geleid tot interviews in allerlei landen, van ABC Radio in Australië tot CNBC in de VS.

In het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen mocht ik vertellen over de staat waar ik jaren heb gewoond: Virginia. Dankzij presentator Coen Verbraak werd het een ontroerend gesprek.

En hier mijn allereerste televisie-optreden OOIT. Bij het zogeheten NOS Journaal op 3 in 2008, een analyse van het debat tussen de vicepresidentskandidaten van toen, Joe Biden en Sarah Palin.

…en verder