In De Media

Regelmatig word ik gevraagd om Amerika en in het bijzonder de Amerikaanse politiek te duiden. Dat doe ik bijvoorbeeld op NPO Radio 1, NPO Radio 2, RTL 4 (RTL Nieuws, RTL Boulevard, Editie NL), NPO 1 (EénVandaag, De Vooravond) en SBS 6 (5 Uur Show, Shownieuws, Hart van Nederland). Ook word ik geïnterviewd voor geschreven media zoals Trouw, Vrij Nederland, De Nieuwe Revu, HP de Tijd, Nu.nl en NOS.nl.

Vroeger hield ik een lijst bij van alle media optredens die ik deed. Dat werd op een gegeven moment ondoenlijk. Dus daarom hier een paar hoogtepunten.

De hoogtepunten…

Live, een hele ochtend radio maken op een historische ochtend. Ik mocht het twee keer doen, bij het NOS Radio 1 Journaal op de ochtend na de presidentsverkiezingen in 2016 en 2020. We hadden het geluk dat beide keren al het grote nieuws tijdens onze uitzending kwam, inclusief de onverwachte overwinning van Trump in 2016. Om dat vervolgens als eerste te duiden is een voorrecht.

Voor het NPO Radio 2-programma ’t Wordt Nu Laat van Evelien de Bruijn was ik 2 uur lang hoofdgast en mocht ik aan de hand van muziek praten over mijn leven. Tot mijn verrassing had de redactie familie en vrienden gebeld om wat aardigs over mij te zeggen. Het werd een erg persoonlijk gesprek waar ik met warme gevoelens aan terugdenk.

Het maandblad Univers van Tilburg University zette mij op de cover. Het hele artikel is hier terug te lezen.

De succesvolle Amerikaanse podcast Every Little Thing van Gimlet Media heeft een aflevering gemaakt over mij en mijn unieke hobby. Ik heb namelijk de grootste collectie nieuwstunes ter wereld. Het heeft geleid tot interviews in allerlei landen, van ABC Radio in Australië tot CNBC en The Washington Post in de VS.

In het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen mocht ik vertellen over de staat waar ik jaren heb gewoond: Virginia. Dankzij presentator Coen Verbraak werd het een ontroerend gesprek.

En hier mijn allereerste televisie-optreden OOIT. Bij het zogeheten NOS Journaal op 3 in 2008, een analyse van het debat tussen de vicepresidentskandidaten van toen, Joe Biden en Sarah Palin.

…en verder

De Vooravond