Media Optredens

Hieronder een selectie van enkele media-optredens.

RTL Live: “Het is helemaal een poppenkast”

Victor was te gast in het nieuwe programma RTL Live op RTL 4 gepresenteerd door Angela Groothuizen. Overige gasten waren Jörgen Raymann en Els Quaegebeur.

Radio 1: Debatten Clinton vs. Trump

De drie presidentiële debatten tussen Hillary Clinton en Donald Trump besprak Victor live op Radio 1 in drie uur durende live uitzendingen. Het is een mooie kans om uitgebreid over de verkiezingen en de laatste stand van zaken te praten. Tegelijk is het een uitdaging om direct de belangrijke momenten eruit te lichten en die van analyse te voorzien. Hier is de promo die op Radio 1 werd uitgezonden met een compilatie van onze uitzending. Andere gasten waren Bertine Moenaff en Chris Kijne, presentatie was in handen van Jurjen van den Bergh.

RTL Z: Michael Moore’s Trumpland gaat in premiere

Bij RTL Z was Victor te gast in het programma @Z samen met Heleen van Rooyen en Boris van der Ham. Hij sprak daar over Michael Moore’s nieuwe documentaire Trumpland die hij twee weken voor de verkiezingen lanceerde.

atz

RTL Z en BNR: Campagneteam Trump op de Schop

’s Ochtends was ik bij BNR Nieuwsradio in de uitzending om te praten over de nieuwe campagneleiding van team Trump. En ’s Avonds sprak in Z Today op RTL Z over hoe zij het tij nog kunnen keren.

Schermafbeelding 2016-08-18 om 11.31.00

Radio 1: Profiel van de staat Virginia

In Met Het Oog Op Morgen op Radio 1 mocht ik vertellen over de staat waar ik vroeger een dikke 3 jaar heb gewoond: Virginia. Het was onderdeel van een 12-delige serie waarin Amerikakenners hun favoriete staat profileren. Zo vertel ik over het begin van elke schooldag: met hand op het hart naar de vlag kijkend de Pledge of Allegiance uitspreken.

3FM: Wordt Hillary de eerste vrouwelijke president van Amerika?

Bij Frank van der Lende in de uitzending sprak ik over Hillary Clinton en haar kansen op het presidentschap. Ook antwoord op de vraag: kennen Hillary en Donald Trump elkaar persoonlijk?

RTL Z: Presidentskandidaten VS impopulairder dan ooit

De Amerikaanse voorverkiezingen naderen hun apotheose. Maar nog nooit waren de frontrunners zó impopulair. Hoe komt dat? En wat betekent dat voor de échte verkiezingen dit najaar? Met RTL correspondent Eric Mouthaan (vanuit de VS), hoogleraar Amerikaanse geschiedenis Ruth Oldenziel en Amerikakenner Victor Vlam.

Radio 1: Ted Cruz gooit handdoek in de ring

Republikein Ted Cruz stapt uit de verkiezingsrace, na het verliezen van de voorverkiezingen in de staat Indiana. In De Nieuws BV analyseren Amerika-kenner Victor Vlam en politicoloog Galen Irwin het verlies van Cruz.

De Republikeinse senator heeft een stevige basis onder evangelisten, maar de meeste Amerikanen vinden hem te extreem. “Hij was geen alternatief voor Trump”, aldus Vlam, die in Iowa met de ‘gevaarlijke’ Cruz op de foto ging.

Zapp Weekjournaal: Wie is Trump eigenlijk?

Om uit te leggen aan de kinderen van Nederland wie Donald Trump nou eigenlijk is, was Victor te gast bij het Zapp Weekjournaal.

Schermafbeelding 2016-03-13 om 10.40.17

EenVandaag: Mijn ontmoeting met Hillary Clinton

Vanuit Iowa was Victor live te gast in EenVandaag op NPO 1. Daar vertelde hij over de campagne en hoe die wordt gevoerd in het kleine en koude Iowa. Ook sprak hij over zijn ontmoeting met Hillary Clinton.

Victor-EenVandaag

RTL Z: Het succes van Donald Trump

Victor was te gast bij de talkshow Van Liempt Live op RTL Z. Daar zat hij samen aan tafel met Paul Sneijder (ex-NOS) en Ebru Umar (Metro). (Zie hier Victors andere optredens bij Van Liempt Live.)

EenVandaag: Obama wil strengere wapenwetgeving

Hij heeft het Republikeinse Congres en een zeer machtige wapenlobby tegen zich. En toch probeert president Obama het wapenbezit te beperken. Een gevoelige stap in een land waar het wapenbezit grondwettelijk is geregeld. Maar na veel massale schietpartijen wil hij in de laatste maanden van zijn presidentschap proberen het wapenbezit moeilijker te maken. Victor Vlam geeft toelichting.

12487262_996262407113298_6200207666320215571_o

Radio 1: Vooruitblik Debat met Charles Groenhuijsen en Victor Vlam

Alle Republikeinse presidentskandidaten gaan voor de vierde keer met elkaar in debat. De grote vraag is natuurlijk: wie van hen wordt uiteindelijk dé kandidaat voor de Republikeinen die het volgend jaar tegen de Democraten gaat opnemen. Eric Corton blikt vooruit op de avond met oud-Amerika correspondent Charles Groenhuijsen en Amerika-kenner Victor Vlam!

Radio 1: Zomerspecial Amerikaanse verkiezingen

Terwijl president Obama zijn programmapunten afvinkt en al voorzichtig positiever op zijn presidentschap terugblikt, lopen zijn mogelijke opvolgers al warm voor de volgende machtswissel in het najaar van 2016. Wat kunnen we verwachten? Wordt het weer een strijd tussen de families Clinton en Bush?

In Bureau Buitenland een gesprek over Amerika in de aanloop naar de presidentsverkiezingen met drie Amerikadeskundigen: Guus Valk (NRC), Eelco Bosch van Rosenthal (NOS) en Victor Vlam. Luister het gehele uur hier terug.

RTL Boulevard: Maxima op bezoek bij Obama

bijrtlboulevardBarack Obama en onze koningin Máxima kunnen het prima met elkaar vinden. Dat bleek vorig jaar al bij de herdenking van D-day, de dag van de geallieerde landingen in Normandië waar de Amerikaanse president, het koningspaar en tal van andere wereldleiders bij waren. De twee hadden een gezellig onderonsje.

Victor sprak erover in RTL Boulevard.

Radio 1: Miljardairszoon en moordverdachte Robert Durst

Amerika was na de documentaire The Jinx in de ban van de steenrijke moordverdachte Robert Durst. In die documentaire lijkt hij alles – per ongeluk – toe te geven. Dat leidde tot zijn onmiddellijke arrestatie. Victor bespreekt het bij De Nieuws BV op Radio 1 met presentatoren Willemijn Veenhoven en Felix Meurders.

Radio 1: Moet Obama opnieuw voor de rechter verschijnen?

Het zou zomaar eens kunnen dat ’the leader of the free world’ voor de rechter moet komen. De politieke opponenten van president Obama doen hun best om president Obama voor het gerecht te slepen. De Republikeinen hadden al een hekel aan het ’Obamacare’-plan, maar beschuldigen de president nu van machtsmisbruik. ”De Republikeinen vallen nu over één klein regeltje in het Obamacare-plan,” zegt Amerika-kenner Victor Vlam. Beluister het gehele interview terug.

Radio 1: VPRO Buitenlandpanel over de G20

Samen met Bertus Hendriks en Helga Salemon zat Victor in het buitenlandpanel van Villa VPRO op Radio 1. Hij sprak over de rol van Amerika op deze top die vooral in het teken staat van Syrië: “De VS is niet bereid volledige info prijs te geven over het gebruik van gifgas in Syrië, de relatie met Rusland kent niet genoeg wederzijds vertrouwen.”

NRC Handelsblad: Bevlogen speech, Rutte, maar wat nu?

nrchandelsbladIn het NRC Handelsblad en nrc.next van woensdag 4 september is een artikel van Victor samen met Lars Duursma gepubliceerd over de speech van Mark Rutte waarin hij zijn visie uiteenzette voor het land. “Geen moment liet Rutte tijdens zijn speech zien dat hij de zorgen van de gewone Nederlander begrijpt.”

Radio 2: wat miste de speech van Rutte?

De ochtend na een speech van premier Rutte, analyseert Victor hem bij De Heer Ontwaakt op Radio 2. Het moest gisteren een ‘I Have a Dream’-speech worden, de verwachtingen waren hooggespannen, maar zo memorabel was het niet. Victor legt het verschil uit tussen Obama en Rutte speeches, maar ook wat er wel positief was aan de speech van Rutte.

BNN Today: Obama’s immigratiewet

Om te praten over de immigratiehervormingen in het land van de immigrant, was Victor Vlam te gast bij BNN Today op 9 juli 2013. “Of de wet er doorkomt, is afhankelijk van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden,” zei Victor in het programma op Radio 1.

BNN Today: Over Obama, Femke Halsema en Brazilië

BNTd3wSCQAACQDf.jpg-largeAnderhalf uur lang zat Victor in het panel bij BNN Today op Radio 1. Tijdens de uitzending van 21 juni praatte hij mee over al het actuele nieuws: van Barack Obama, tot de demonstraties in Brazilië en Femke Halsema. Eric Corton presenteerde het programma.

Radio 6: Victor over Frans Weekers

Mag de staatssecretaris van financiën Frans Weekers aanblijven? Die vraag stond centraal tijdens een cruciaal Tweede Kamerdebat naar aanleiding van de zogenaamde Bulgarenfraude. Op Radio 6, tijdens Mijkes Middag, gaf Victor een korte voorbeschouwing op het debat.

Victor bij overwinningstoespraak Barack Obama

In Chicago, Illinois gaf Barack Obama op 7 november 2012 zijn overwinningtoespraak voor een menigte van 10.000 man. Omdat Victor heeft gewerkt voor de Obama campagne, mocht hij erbij zijn. Hij deed verslag voor Radio 1 Journaal, Radio 2 en 3FM vanuit de zaal.

Eindsprint Amerikaanse presidentiële verkiezingen

Vanuit de swing states Florida, Virginia, Ohio, Iowa en Wisconsin doet Victor verslag van de Amerikaanse verkiezingen.

Victor bij derde presidentiële debat

IMG_0619Voor het derde presidentiële debat tussen Barack Obama en Mitt Romney was Victor Vlam erbij in Boca Raton, Florida.

Barack Obama maakt een comeback in tweede presidentiële debat

Joe Biden domineert eerste vicepresidentiële debat

Bij het vicepresidentiële debat zat Joe Biden achter het stuur in een debat vol vuurwerk. Victor beschouwde het debat voor bij de NOS, besprak het na bij het Radio 1 Journaal en BNR Nieuwsradio.

Mitt Romney wint eerste presidentiële debat

Victor beschouwde het eerste presidentiële debat tussen Barack Obama en Mitt Romney na op twee radio zenders enkele uren na het debat.

 • Op BNR Nieuwsradio zat hij in de uitzending waar hij sprak over het debat.
 • Even later zat hij in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM om over het debat te praten. Ondermeer geeft Victor antwoord op de vraag of er humor in het debat zat.

WNL: Hét moment van deze verkiezinscampagne

Op Radio 1 sprak Victor met het programma Nog Steeds Wakker op de dag van de verkiezingen over wat volgens hem het beslissende moment van deze verkiezingscampagne is. Hij koos voor het 1-0p-1-debat van Mark Rutte en Emile Roemer bij het RTL Premiersdebat: “De tweestrijd waar we al de hele zomer over horen was over voordat hij begon.”

Die mooie oneliner komt gewoon uit Amerika

De oneliners vliegen ons verkiezingstijd om de oren en ze komen lang niet altijd uit de eigen koker van onze politici.

 • In een opinie-artikel gepubliceerd in dagblad Trouw op 5 september 2012 signaleert Victor Vlam een trend in de Nederlandse politiek: “Aan de lopende band nemen Nederlandse politici gevleugelde uitspraken van buitenlandse collega’s over en doen ze alsof ze het zelf hebben bedacht. De taal die wordt gebruikt om die ideeën te verkopen, is vaak helemaal niet nieuw.”
 • Bij SBS6 Shownieuws legde Victor die avond uit dat dat best begrijpelijk is: “De Amerikaanse verkiezingscampagnes geven 800 tot 900 miljoen dollar uit.” Mark Rutte liet zich inspireren door Bill Clinton en Diederik Samsom keek het een en ander af bij Ronald Reagan. Het interview vond plaats naar aanleiding van Victors artikel die ochtend in Trouw. Ook RTLs parlementair verslaggever Frits Wester werd voor het item geïnterviewd.

Cultura24: Grappen en grollen van Boom Chicago

Voor UitmarktTV op het digitale kanaal Cultura 24 recenseert Victor de preview die Boom Chicago gaf van hun nieuwe show over de Amerikaanse verkiezingen op de Uitmarkt 2012. Volgens hem is de show zeer de moeite waard: “De Amerikaanse verkiezingen zijn een echt circus waarmee het niet moeilijk is de spot te bedrijven. De show stelt dan ook niet teleur!” Voor het item werden ook Greg Shapiro en Jon Rosenfield, de heren van Boom Chicago.

BNR Nieuwsradio: SP en PVV gaan filibusterren

Tijdens de ochtendshow van BNR Nieuwsradio op 18 juni 2012 werd Victor geïnterviewd samen met Erik Hulzebosch (“want je hebt ook uithoudingsvermogen nodig”) over de filibuster. “Dat is een techniek die uit Amerika komt waarbij mensen zo lang mogelijk blijven praten om maar een wetsvoorstel tegen te houden.” Die dag hadden de PVV en de SP een filibuster gepland in het Nederlandse parlement. “Na de eerste minuten wordt het een saaier verhaal want het is onmogelijk om zeven uur lang boeiend te spreken.”

NOS op 3: Terroristische aanslagen in Bulgarije

Terwijl Victor op vakantie was in Bulgarije werd een terroristische aanslag gepleegd op een bus met Israëlische toeristen waarbij zeven mensen omkwamen. De aanslag werd gepleegd op het vliegveld vlak in de buurt van Victor, waar hij twee dagen eerder nog landde. NOS op 3 sprak met hem over hoe de omgeving reageerde op de websiteradio 3FM, Radio 1.

De Morgen: Stop met het regisseren van Romney de robot

Voor de Vlaamse kwaliteitskrant De Morgen is Victor gevraagd om samen met Lars Duursma een artikel te schrijven over de retorische kwaliteiten van Mitt Romney, die op dat moment waarschijnlijk de Republikeinse nominatie zou winnen. Het artikel is gepubliceerd op 28 februari 2012.

nrc.next: Oeps is soms goed

Begin januari 2012 publiceerde Victor samen met Lars Duursma in nrc.next een omvangrijke analyse van de debatkwaliteiten van de Republikeinse presidentskandidaten. Ze legden zes kandidaten langs de meetlat en analyseerden de inmiddels vijftien (!) groots opgezette televisiedebatten.

BNR Nieuwsradio: vooruitblik op nieuwe parlementaire jaar

Het parlementaire jaar is weer van start gegaan en dus mogen onze volksvertegenwoordigers weer flink aan de bak. Wie is de grote belofte van dit komende politieke jaar? Op 7 september 2011 besprak Victor samen met Martijn van der Kooij (politiek analist en hoofdredacteur van SC) de politieke talenten.

nrc.next: Hoe organiseer je betere verkiezingsdebatten?

Bij de verkiezingsdebatten in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen werd de kiezer op geen enkel moment echt wat wijzer. Geen moment voerden de deelnemers een goed inhoudelijk debat waar ze de verschillen tussen hun partijen duidelijk maakten. En geen moment werd de kiezer écht aan het denken gezet. Daarmee doen omroepen geen recht aan de kracht en de mogelijkheden van het debat. In nrc.next analyseren Victor Vlam en Lars Duursma wat er misging én hoe het beter kan.

GeenStijl: Jolande Sap kan niet speechen (+ reactie Sap)

Het filmpje dat Victor monteerde over een speech van Jolande Sap en de bijbehorende analyse werden door GeenStijl overgenomen in een leuk berichtje op hun website. Het filmpje werd op YouTube en Dumpert vervolgens zo vaak bekeken (50,000+ keer) dat Sap werd gedwongen er op te reageren. Tijdens haar toespraak op het volgende GroenLinks congres zei ze er dit over: “Congres, even een excuus. Ik ben helemaal niet voorbereid op applausmomenten en dat is niet mijn sterkste kant. Het blijkt nu toch nodig te zijn.”

EénVandaag: Analyse EénVandaag-debat

Terwijl het EénVandaag lijsttrekkersdebat plaats vond, was een camera ploeg van EénVandaag aanwezig om vast te leggen hoe de experts van Debatrix kijken naar het debat. Victor Vlam en de andere experts van Debatrix werden na afloop van het debat geïnterviewd over het debat. Het debat was levendig maar bood niet altijd veel nieuwe dingen die de kiezer nog niet had kunnen horen. De reportage werd uitgezonden een dag na het debat tijdens een reguliere editie van EénVandaag.

Radio Noord Holland: Victor de hoofdgast bij De Peiling

In het programma De Peiling was debatdeskundige Victor Vlam een uur lang te gast om te praten over de debatten, de lijsttrekkers en de politiek in het algemeen. Mark Rutte wees hij aan als de meest vaardig debater: “Zijn aanvallen zijn scherp, snedig en slim-getimed.” Job Cohen heeft de meeste ruimte voor verbetering: “hij brengt onvoldoende aan het licht waar hij voor staat.”

nrc.next: lijsttrekkersanalyses

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2010 heeft Victor samen met Lars Duursma wekelijks in een column in nrc.next de debatvaardigheden van een lijsttrekker onder de loep genomen. Wat maakt een lijsttrekker sterk in het debat? Welke retorische trucs en eventuele drogredenen gebruiken ze? En hoe komen ze non-verbaal over? Lees de gehele serie hier terug:

 1. Niemand weet wat Alexander Pechtold eigenlijk wil
 2. De raadselachtige redeneertrant van Rita Verdonk
 3. Femke Halsema moet het niet over armoede hebben, maar over arme mensen
 4. André Rouvoet: procedureel met af en toe een plaagstootje
 5. Niemand weet wie Emile Roemer is
 6. Geert Wilders: een rechtse klassenstrijder
 7. Opeens gaat Jan Peter Balkenende in de aanval
 8. Mark Rutte: debatteren met 290 woorden per minuut
 9. Die nieuwe, relaxte Job Cohen

EénVandaag: Victor analyseert Britse politiek

Om het debat tussen Britse partijleiders voor te beschouwen en specifiek de grote prestatie van Nick Clegg, leider van de Liberal Democrats, toe te lichten, zat Victor Vlam van Debatrix bij EenVandaag. “Als enige leek Nick Clegg te beseffen dat deze verkiezingen om change draaien. En dat benadrukte hij als geen ander tijdens het debat.” De debatprestatie van Clegg werd gezien als een enorme boost voor de campagne van de Liberal Democrats. Bekijk het fragment hier terug.

nrc.next: Debattips voor Europese lijsttrekkers

Tijdens de campagne voor de Europese Parlementsverkiezingen vonden er veel debatten plaats. Veel van deze debatten draaiden uit op een herhaling van zetten, zonder dat het de twijfelende kiezer duidelijk werd waar de verschillende partijen nu precies voor staan. Vaak laten lijsttrekkers hun inbreng volledig domineren door de vragen van de debatleider. Hun eigen verhaal komt zelden of nooit uit de verf. Hoe het beter kan analyseren Lars Duursma en Victor Vlam in een artikel in nrc.next.

BNR Nieuwsradio: Tips voor de Koningin tijdens de troonrede

Een retorische vooruitblik op de speech van de Koningin is gegeven door Victor Vlam op BNR Nieuwsradio. Hij pleit voor flink verandering. “Je kan nu heel veel leren van de Troonrede. Vooral hoe het niet moet.”

De Pers: Debatteren met een stijve nek – 27 augustus 2009

Naar aanleiding van de opmerkingen van Alexander Pechtold om de opstelling van de Tweede Kamer te veranderen, sprak De Pers met debattrainer Victor Vlam. “Op de site van de Tweede Kamer staat keurig uitgelegd wat architect Pi de Bruin voor ogen had met de plenaire zaal. Maar dan komt het: ‘De zaal moest ook iets van een theater hebben.’Fout! Een theater. Dodelijker kan niet voor een debat. Je gaat onderuit zitten. Een beetje luisteren. ‘Dat werkt totaal niet’, zegt Victor Vlam van debatbureau Debatrix. ‘Het eerste wat wij doen als we een debat organiseren is mensen tegenover elkaar zetten. Dat stimuleert. Onbewust ga je de andere kant zien als de vijand.’”

VKBanen: ‘Victor Vlam heeft de leukste baan’

Hoe wordt je een debattrainer? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit van een debattrainer? Vermijden mensen debattrainers op verjaardagsfeestjes of is het juist een dankbaar onderwerp om over te spreken? In een uitgebreid interview met VKBanen verteld Victor Vlam over zijn baan in de rubriek ‘de leukste baan’.

AD: Politici willen inspireren als Obama

Debatrix was de eerste in Nederland om een training op te zetten ‘Spreken als Obama’. Die training heeft veel media aandacht gekregen. In een artikel op pagina 3 van het AD wordt verslag gedaan van onze training: “Het Rotterdamse trainingsbureau Debatrix geeft speciale Obama-cursussen aan politici, managers uit het bedrijfsleven en ambtenaren. De curus ‘Spreken als Obama’ is volgens Victor Vlam van het bureau een groot succes.” Verder op in de krant staat een groot artikel over het toenemende belang van retorica. Trainer Victor Vlam wordt wederom uitgebreid geciteerd: “De leider van vandaag kan zijn wil niet meer gewoon opleggen, maar moet motiveren en inspireren. Dat is precies wat Obama doet en wat wij onze cursisten leren.”

De Pers: Woorden maken de winnaar

Naar aanleiding van de overwinning van Barack Obama, bracht dagblad De Pers een groot artikel (pdf) over de waarde van goede kunnen speechen. Victor Vlam werd geïnterviewd voor dit artikel. De conclusie van het stuk: goed een speech kunnen geven wordt steeds belangrijker in Nederland. Belangrijk daarbij is de realisatie dat iedereen het kan, soms moet je alleen nog de juiste technieken aanleren. Dit geldt zelfs voor de grootste spreker van zijn generatie, Barack Obama, zoals Victor uitlegde in het artikel: “Het is een kwestie van oefenen. Toen Obama acht jaar geleden probeerde om in het Huis van Afgevaardigden te komen, kon hij er weinig van. Hij werd beoordeeld als een saaie spreker, humorloos, een soort professor.”

NOS Journaal op 3: analyse van Vice-Presidentsdebat

Het NOS Journaal op 3 vroeg Victor om het debat tussen Joe Biden en Sarah Palin, de vice-presidentskandidaten, van commentaar te voorzien.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Q9XXLCf_Reg[/tube]

Victor Vlam als Amerikakenner op de radio

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2008 trad Victor voor het eerst op in de media.

 • In een speciale aflevering van het radioprogramma Mediazaken op BNR Nieuwsradio zat Victor Vlam in het panel. De discussie ging over de strategieën en kwaliteiten van de presidentskandidaten. Over het voeren van een negatieve campagne: “Het is niet dat het degene die een negatieve campagne voert geen populariteitspunten kost. Dat doet het wel degelijk. Maar het kost de tegenstander meer. Dus beide verliezen, alleen één verliest er meer.”
 • Enkele uren na de conventiespeech van John McCain zat Victor in de uitzending bij Bas van Werven van BNR Nieuwsradio’s On the Move om de speech te bespreken en van commentaar te voorzien.
 • De speech van McCain op het Republikeinse partijcongres gaf aanleiding tot een bijna 10 minuten durend interview op de Wereldomroep met Amerika-deskundige Victor Vlam.

nrc.next: Overtuigen in de States

Bij de presidentsverkiezingen 2008 in Amerika schreef Victor samen met Lars Duursma een aantal analyses over de speeches en debatten van de presidentskandidaten. Lees hier de serie terug:

Pilots en proefuitzendingen

Victor heeft meegedaan aan verschillende pilots en proefuitzendingen. Voor de VARA deed hij mee aan een pilot voor een nieuwe opzet van Op Weg Naar Het Lagerhuis, de scholierendebatcompetitie. Als voorzitter van de jury mocht hij samen met Isabelle Brinkman en Lange Frans de scholieren beoordelen en de prijzen uitreiken.

Voor Comedy Central Nederland was Victor de gast van de proefuitzending van de Nederlandse editie van de Daily Show met Jan Jaap van der Wal in 2011. Het was de Nederlandse versie van The Daily Show with Jon Stewart. De insteek was hetzelfde als de Amerikaanse show maar behandelde Nederlands nieuws. Victor vertelde over de Nederlandse politiek en zijn werk voor Barack Obama.